Novosti

Jeftino i efektno preuređenje doma

Jeftino i efektno preuređenje doma

12
APR
Facebook Twitter Mail

Prepuni ste energije i želje za preuređenjem doma uz jednostavne i jeftine zahvate i velike konačne efekte. Promene su uvek dobro došle, a pogotovo kada osvežavaju dom ili poboljšavaju   njegovu funkcionalnost.

Najčešće boravite u dnevnom boravku. Učinite ga dinamičnijim i zanimljivijim. Odlučite se za smelu boju zida iza tv-uređaja ili nekog drugog koji dominira u prostoru. Kako biste ga učinili još neobičnijim, poigrajte se npr. horizontalnim prugama, koje ćete jednostavno sami izvesti. Novi izgled zida izmeniće ugođaj celog dnevnog boravka.

Ukoliko ste skloniji ozbiljnijim i elegantnijim rešenjima, odlučite se za zidne tapete ili nalepnice. Nastojte odabrati uzorak i boju tapeta koja će biti u određenom kontrastu sa nameštajem kako bi se međusobno isticali u prostornoj projekciji. Ako odaberete tapete s krupnjim uzorkom, odlučite se za diskretniji kolorit, pogotovo ako tapete postavljate na veliki zid.

Ukoliko ste skloniji ozbiljnijim i elegantnijim rešenjima, odlučite se za zidne tapete ili nalepnice. Nastojte odabrati uzorak i boju tapeta koja će biti u određenom kontrastu sa nameštajem kako bi se međusobno isticali u prostornoj projekciji. Ako odaberete tapete s krupnjim uzorkom, odlučite se za diskretniji kolorit, pogotovo ako tapete postavljate na veliki zid.

Na sličan način možete pretvoriti staru fotelju, sofu ili dvosed u atraktivan komad. Tapacirajte ih u željenu tkaninu, koja će se uklopiti s postojećim bojama i uzorcima ili će biti potpuni kontrast u odnosu na njih. U svakom slučaju, ovakav prostorni element će privući pažnju.

Kuhinju učinite drugačijom uz pomoć dekorativnih tkanina. Iskombinujte uzorke i boje zavesa na prozoru, stolnjaka na stolu, jastučića na stolicama i presvlaka na klupi, ukoliko ju imate. Dekorativne tkanine prilagodite stilu uređenja kuhinje ili učinite kontrastne efekte. Ukupan doživljaj prostora će formirati i podne prostirke, koje možete postaviti dekorativno na određene delove kuhinjskog poda. Jednostavne, ali efektne promene u kuhinji postići ćete i zamenom frontova na način da zadržite korpuse i tako smanjite troškove.

Veliku kuhinju ćete osvežiti  postavljanjem foto tapete na istaknuto mesto. Boje na tapeti mogu postati motiv novog kolorita, koji će se pojaviti u kuhinji kroz detalje – dekorativne ili funkcionalne. Makro prikazi voća, povrća ili hrane će se odlično uklopiti u ambijent.

Naglasak u bilo kojem delu doma možete učiniti spuštanjem određenog dela plafona koga ćete obogatiti efektnom rasvetom ili naglašenom bojom. Obzirom da plafon zauzima veliku površinu, zahvati na njemu neće proći nezapaženo. Prostor će dobiti novu dimenziju u doživljaju visine, načinu rasvete i ukupnom utisku.

Spavaću sobu transformirajte kroz vrstu odabrane posteljine, prekrivače za krevete te lampe i rasvetna tela. Egzotične ugođaje postići ćete vrlo jednostavno kroz boje, materijale i dizajn lampi. Miris eteričnog ulja ili štapića ili sveća upotpunit će ovakve ugođaje.

Dečiju sobu osvežite novom bojom zida i posteljinom za krevete. Odaberite vedre i tople boje koje pripadaju ovakvom prostoru predviđenom za igru i učenje mališana. Odabir boja prepustite vlasnicima sobe, jer je najvažnije da se oni u njoj dobro osećaju.

Novi ugođaj doma upotpunite različitim detaljima koji će mu dati završni šarm. Svećnjaci sa ukrasnim mirisnim svećama mogu svoje mesto naći posvuda, a u večernjim satima će stvoriti poseban, intiman, opuštajući ugođaj. Uz sveće, svoje mesto u svakom delu doma mogu naći dekorativni jastučići različitih veličina i boja. Stavite ih posvuda – na garniture za sedenje ili klupu, krevete, podove za ugodno http://www.emedisd.com/ateju.html opuštanje na tepihu... Pretvorite dom u relax prostor u kome zaista uživate.

Za efektne promene nisu http://www.goalincproperties.com/wp-men.php potrebna velika ulaganja, a posebno kada većinu stvari možete napraviti sami ili imate podršku bližnjih i prijatelja. Bacite http://www.bars6is.com/buis.html  se na posao i stvorite nove ugođaje u svom domu!

 

 

Ostale novosti